Systeem

Wat is een systeem? Een systeem is een systeem en dat systeem functioneert net zolang totdat er een onderdeel hapert en het systeem vastloopt. Alles is een systeem. Een lijf, een gezin, een auto, een land en zelfs de wereld zoals we die nu ingericht hebben is een systeem. En we zijn allemaal onderdeel van..

Lees verder

Over stemmen….

Over stemmen Door te stemmen erkénnen we dat fictieve recht van de koning om over ons te regeren. Daarmee zetten we de fictie om in werkelijkheid. Wij creëren dat dus zelf. En daarmee zijn wij er ook zelf verantwoordelijk voor. Waarvoor: voor alles dat in onze naam door de regering wordt gedaan. “In onze naam?!”..

Lees verder

Nieuwsbrief Ad Broere over de mens – natuurlijk persoon juni 2022

Ubuntu, een Afrikaans geschenk? maar wat doen we ermee? De Afrikaanse filosofie voor een gelukkig leven wordt Ubuntu genoemd. Ubuntu gaat over het gemeenschappelijke belang dat de belangen van het individu overstijgt. Door samen te werken kunnen we onze problemen overwinnen. Ubuntu werd geïntroduceerd in de tijd dat apartheid de Zuid-Afrikaanse samenleving teisterde. Het vindt..

Lees verder

vrijekees op dlmplus.nl: de ‘natuurlijk persoon’ als truc om macht uit te oefenen (deel 1 van 3)

Voor de website DLMPlus zijn we een drieluik aan het schrijven; vandaag is het eerste deel gepubliceerd. Daarin leggen we uit hoe het werk dat de overheid macht over ons uit kan oefenen. We laten ook zien hoe het werkt dat wij denken dat de ‘overheid’ macht over ons heeft. De komende twee weken komen..

Lees verder